Dakisolatie met cellulose, glaswol of pur.

Isolcom isolatiewerken is gespecialiseerd in de plaatsing van thermische dakisolatie voor hellende daken. Het isoleren van uw dak geeft u niet alleen een onmiddellijke comfortverhoging maar is ook uiterst snel terugverdiend.

Isolatiemateriaal

Zoals U weet stijgt warme lucht, daardoor is dakisolatie de meest renderende vorm van energiebesparende maatregelen. Als isolatiemateriaal kan gekozen worden voor minerale wol of cellulose vlokken. In tegenstelling tot andere energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, zijn er geen bijkomende onderhoudskosten aan dakisolatie verbonden.

Isolatie tussen de dragende dakelementen

De ruimte tussen de kepers en spanten wordt opgevuld met een isolatiemateriaal. Minerale wol of cellulose vlokken lenen zich het best voor deze toepassing. Elke isolatielaag krijgt langs de binnenzijde (warme zijde) steeds een luchtdichte damprem. Deze staat in voor het beheersen van het vochttransport door middel van luchtverplaatsingen. Isolcom isolatiewerken gebruikt hiervoor intelligente folies met een vochtgestuurd dampremmend karakter.

U heeft een hellend dak met gordingen en kepers

Isolcom isolatiewerken werkwijze:

Het hellend vlak wordt geïsoleerd door het plaatsen van minerale wol of cellulose vlokken tussen de kepers, bij onvoldoende hoogte van de kepers worden die uitgedikt. Bij onregelmatige spanten wordt de naakte glaswolmat op maat gesneden, en tussen de spanten geplaatst, hierop plaatsen wij een damprem. Bij cellulose vlokken wordt de damprem eerst geplaatst en worden de cellulose vlokken nadien ingeblazen. De naden worden zorgvuldig afgekleefd, zowel horizontaal als verticaal, om een luchtdichte damprem te bekomen.

 

Vraag nu uw gratis isolatiediagnose aan voor de isolatiewerken aan Uw woning !

Foto's